Volg de gids: Challenge accepted

Daniël Lambrichts is geneeskundestudent en EM-columnist, én gids in de Eurekaweek. Iedere dag deelt hij de intieme details die zich afspelen tussen de gids en zijn groepje.

Op het moment van schrijven heeft mijn collega-gids Gijs zich nog steeds niet in het Rijk der Levenden begeven. Het spreekt dus voor zich dat woensdagavond een avond van formaat was. Allereerst gingen we natuurlijk een dikke bodem leggen op de goed georganiseerde City BBQ, waar de dames hun plan voor de avond op hun gemak konden uitstippelen. Niet veel later stonden we voor de deur van de Laurenskerk. Ze waren het er namelijk unaniem over eens dat een cantus in een prachtige kerk, wel een heel mooie optie was. Het studentikoze festijn sloeg aan en al gauw stonden we voor de tweede avond op rij mee te zingen met alle bekende nummers. De avond slingerde van een massale polonaise naar kippenvel bij het Rotterdamlied. Vervolgens scheidden onze wegen voor een paar uur: de voorkeur ging uit naar de ongemengde avond bij de RVSV. Voor een paar uur moesten we het zonder elkaar stellen. Maar niet getreurd: ook voor Gijs en mij lag er een mooie avond in het verschiet bij het RSC. Traditiegetrouw werd er goed uitgepakt en dus mochten ook dit jaar de stripster, vele liters gratis bier en een goede line-up niet ontbreken. Tijdens het ontbrakken op het Pepperminds festival vertelden de dames me vandaag genoeg mooie verhalen. Daaruit kon ik concluderen dat het studentenbestaan langzaam tot ze door begint te dringen; het doel van deze week. Het bier gaat ze steeds beter smaken. Het losgaan gaat elke avond soepeler. En er worden meer en meer mooie verhalen verteld. De verwachtingen voor de laatste vanavond zijn dus hoog. De challenge was accepted, maar is de mission ook accomplished?

Wil je meer over Daniëls groepje lezen? Klik voor zijn columns over maandag, dinsdag en woensdag.