Studium Generale & Erasmus Cultuur, het bureau dat lezingen, debatten en culturele programma’s voor de EUR maakt, kende een goed jaar. In het afgelopen collegejaar werd een recordaantal van 11.213 bezoeken geregistreerd.

Onder de grootste publiekstrekkers zaten de verkiezingsnacht op het stadhuis (600 bezoekers), een lezing van de Britse avonturier Redmond O’Hanlon in Arminius (422 bezoekers), en de Rotterdamlezing van Willem Schinkel, over het thema ‘Liefde voor Rotterdam’, trok ruim 400 bezoekers. Ook het Smitse Fest en de Open Mic Night in Rotown werden goed bezocht.

De maandelijkse talkshow Studio Erasmus, over wetenschap aan de EUR, wordt online goed bekeken. Het YouTube-kanaal waar de programma’s van SG & EC verschijnen trok meer dan 26 duizend kijkers. Vanaf september wordt de talkshow weer vervolgd.

In het nieuwe collegejaar gaan Studium Generale & Erasmus Cultuur verder als SG Erasmus. Vanaf september start SG Erasmus met een wekelijkse serie lunchlezingen. In het kader van het honderdjarig bestaan van de EUR wordt op 11 december ‘Dancing with the professors’ georganiseerd. TF