Liefhebbers van klassieke muziek kunnen terecht bij het Zomerconcert in de Prinsekerk op 29 juni. Het Rotterdams Studenten Orkest brengt Mozart’s Don Giovanni Ouverture en de 2e symfonie van Beethoven ten gehore.

Mozart schreef de muziek voor de opera Don Giovanni, over de legendarische rokkenjager Don Juan. De ouverture begint in zware, bombastische D mineur, waarna het overgaat in een lichte allegro in D majeur.

De tweede symfonie is één van de bekendste werken van Beethoven, geschreven in een tijd waarin de componist uit de Duitse Romantiek een emotioneel turbulente tijd doormaakte, in verband met zijn opkomende doofheid.

Bekijk hier Het Zwanenmeer, uitgevoerd door het RSO tijdens het bezoek van koningin Maxima aan het Erasmus MC. AT

Het concert is om 19:30 uur in de Prinsekerk, Statensingel 24/Schepenstraat79-71 te Rotterdam. Kaarten (5 euro) zijn te reserveren via [email protected].