Wie is de EUR-sporter van het jaar? Gisteravond werden de sport awards uitgereikt in café Engels, tijdens het zomergala van Erasmus Sport.

Basketballvereniging Baros was de grote winnaar met de titel van sportman en sportvrouw van het jaar. De awards gingen respectievelijk naar Akis Voudigaris en Britt Teeuwen, beide basketballers speelden dit jaar voor het eerst bij Baros. De vereniging ging ook met de prijs voor team van het jaar naar huis: Dames 4, vanwege het kampioenschap en de promotie dit jaar.

Overige prijzen

De overige prijzen gingen naar Wouter Weerheijm (Skadi), coach van het jaar, Meindert Osinga, vrijwilliger van het jaar, en Kevin Bloklander, medewerker van het jaar. De award voor de meest opmerkenswaardige sportprestatie ging naar de Rotterdamse Studenten Rugby Club (RSRC). De RSRC promoveerde voor het eerst in 22 jaar naar de Eerste Klasse.

Vooral door het mooie weer was het zomergala een groot succes. De avond werd muzikaal aangekleed door Princeton en het uit Londen afkomstige The Red Lapels. TF