Het project Best Buddies heeft vandaag een van de drie kroonappels van het Oranje Fonds ontvangen. en is daarmee volgens het Fonds een van de mooiste initiatieven van Nederland. Ook de EUR kent een aantal studentbuddies.

Best Buddies koppelt een student aan jonge mensen met een licht verstandelijke beperking. De twee ondernemen om de week samen een activiteit. Op die manier wordt het sociale netwerk van de jongere groter.

Kroonappel

Elk jaar deelt het Oranje Fonds prijzen uit aan sociale initiatieven: de Appeltjes van Oranje. Vanwege de troonswisseling waren er dit jaar drie extra prijzen te vergeven: de kroonappels. Op 16 mei 2013 ontvingen drie initiatieven, waaronder Best Buddies, uit handen van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hun prijs: een Appeltje van Oranje en een geldprijs van vijftigduizend euro.

EUR-student als buddy

“Die prijs is te danken aan alle vrijwilligers én cliënten”, zegt Hidde-Jan Beukers. Hij is mr.-drs.-student en koppelt in de regio Rotterdam studenten en jongeren aan elkaar. Tien EUR-studenten zijn actief als buddy. Enkele andere studenten worden op dit moment gekoppeld. MF

Ook actief worden?

Hidde-Jan Beukers: [email protected], 06-81287334

Eerder op EM:

EUR-student Dirk Berendsen is bevriend met Petra Tanis

Koppelaar Hidde-Jan Beukers  

Video:

Klik hier voor een video over Best Buddies.