Erasmus Sport, Excelsior en de Erasmus Universiteit hebben gisteren na afloop van de NautaDutilh Studentencup een convenant ondertekend dat de samenwerking tussen de organisaties moet bezegelen.

“Er is altijd al wel losse samenwerking geweest,” zegt Jessica Hubers van Excelsior. “Met dit convenant hebben we de gebieden waar dat plaatsvindt en kan worden uitgebreid op een rij gezet.” Wederzijdse promotie, het uitwisselen van faciliteiten, kennis en toekomstvisie vormen de pijlers voor de samenwerking. Excelsior kan bijvoorbeeld samen met Erasmus Sport een studentenarrangement gaan aanbieden, waarbij studenten op vrijdagavond in het sportcafé kunnen eten voordat ze een thuiswedstrijd van Excelsior bezoeken. Bij evenementen zal op het gebeid van online communicatie worden samengewerkt. Daarnaast wil Excelsior haar selectie beschikbaar stellen om het nieuwe sportgebouw te openen.

Faciliteiten en kennis

De organisaties willen in de toekomst meer gebruik gaan maken van elkaars faciliteiten. Zo kunnen verenigingen die een sportveld nodig hebben bij de Kralingse voetbalclub aankloppen. Ook wordt onderzocht of bezoekers van thuiswedstrijden gebruik kunnen maken van de nieuwe parkeergarage. Daarnaast moet de kennis van EUR-studenten een bijdrage gaan leveren aan de organisatie van Excelsior. Zo kunnen studenten bijvoorbeeld een stage gaan lopen bij het nieuwe leercentrum Playing for Succes Excelsior.

RSC wint de cup

Vijftien Rotterdamse studie- en studentenverenigingen namen het gisteren tegen elkaar op in de strijd om de NautaDutilh Studentencup. Het RSC versloeg in de finale het Econometrisch Dispuut, de verrassing van het toernooi, met 3-1. Laurentius mag zich winnaar van de troostfinale noemen. Vorig jaar verloor het RSC de finale van STAR. De winnaar van de vorige editie bereikte ditmaal de halve finales niet. TF

Bekijk ook de video van de Studentencup.