De bouw van het U-gebouw, de studentenflat aan de zuidkant van het sportgebouw, is vanmiddag officieel gestart. Wethouder Hamit Karakus van Ruimtelijke Ordening mocht opnieuw komen opdraven.

Dit keer hoefde hij zich niet in kaplaarzen te hijsen, want het feestelijke moment was lekker warm en droog in het sportgebouw. Na de druk op de knop – de wethouder werd geassisteerd door Gretha Jansen, directeur van Vestia Rotterdam Stadswonen – werd een video in Hollywoodstijl getoond waarin internationale studenten hun verwachting uitspreken over wonen in het U-gebouw.

Supermarkt to go

De nieuwe studentenhuisvesting is het grootste Rotterdamse bouwproject van 2011 en moet halverwege 2013 klaar zijn. De flat telt vijftien woonverdiepingen en 372 kamers. Daarvan zijn er 260 gereserveerd voor internationale studenten. De entree van het gebouw komt aan de nieuwe campusboulevard (Plaza) en geeft toegang tot een grote fitnessruimte. Ook staan een foodplaza en een supermarkt to go gepland.

De ingang van het U-gebouw aan de campusboulevard (Studio Leon Thier)

Hier komt het U-gebouw.