Opening Eurekaweek De Doelen – 15 augustus 2011

Bij de ingang van De Doelen is het druk: alle verenigingen bespringen de eerstejaars bijna.

Opvallen is het motto van de verenigingen in de Eurekaweek. Pijnlijk: op de ‘Word lid’-shirtjes staat ook Gaudium nog vermeld, terwijl de vereniging stopt en daarom geen nieuwe leden meer aanneemt. 

De grote zaal van De Doelen is goed gevuld met kersverse eerstejaars. Die moesten alleen wel even geduld hebben, want in plaats van om 10 uur, begon de opening pas om kwart voor elf. Alle nieuwe internationale studenten hadden een eigen opening in een andere zaal.

Pauline van der Meer Mohr moedigde de studenten aan om vooral (actief) lid te worden bij een van de vele gezelligheid-, studie-, of sportverenigingen. Niet zo gek, want zelf was de collegevoorzitter in haar studententijd lid van de Rotterdamsche Vrouwelijke Studentenvereniging Rotterdam, dus ze weet wat het oplevert.

Ook noemde Van der Meer Mohr de Erasmus Universiteit een 5-sterrenuniversiteit. Met andere woorden: Rotterdam heeft de studenten veel te bieden. Behalve de collegevoorzitter spraken ook de decaan van de medische faculteit, Huib Pols, en de Rotterdamse wethouder van o.a. hoger onderwijs, Korrie Louwes. de studenten toe.

‘Pop’arazzi’ schudt de zaal flink op; en dat om half elf ’s ochtends!

Pop’arazzi

En met hun stemgeluid knalde ‘Adlicious’ de zaal in

De dames en heer van ‘Adlicious’ studeerden aan het conservatorium en wonnen het programma ‘X-Factor’ in 2010. 

Tenslotte zorgde de ‘ABC Brassband’ voor een vrolijke afsluiter

ABC Brassband sloot de ochtend vrolijk af