‘Bezoek bobo’s is goed voor status universiteit’

Bos, Rouvoet, De Jager, Albayrak, Verhagen; allemaal bewindslieden die de afgelopen tijd de EUR bezochten. Ook toppers uit het bedrijfsleven doen de universiteit graag aan. Wat zegt dat over de EUR? Wat hebben studenten er aan? Daarom de stelling:

‘Bezoek bobo’s is goed voor status universiteit’

Kirsten Rohde, universitair docent Erasmus School of Economics

“De intellectuele elite van de samenleving tot 25 jaar is voornamelijk te vinden op een universiteit. Tussen de vele studenten op een universiteit zijn de toekomstige bekleders van topposities te vinden. Het lijkt me daarom niet meer dan normaal dat een universiteit haar studenten in contact brengt met de huidige bekleders van topposities. Toekomstige leiders kunnen leren van huidige leiders.

Bovendien inspireert het studenten om te streven naar topposities. Het moedigt studenten aan tot streven naar excellentie, wat ik een goede mentaliteit vind voor academici. Studeren aan een universiteit moet meer zijn dan alleen maar een academische graad halen. Het moet geen beroepsopleiding zijn, maar een plek waar debat en algemene intellectuele vorming gestimuleerd wordt.”