Labeur doet sinds januari dit jaar alleen nog werving & selectie van studenten en afgestudeerden voor het bedrijfsleven. Het nieuwe Labeur is een samenwerking tussen de Erasmus Universiteit en uitzendbureau Tempo-Team.

“Twee jaar geleden wilde de Erasmus Universiteit back to core business”, legt Bud Bickes van Labeur uit. “Werving & selectie behoorde niet tot de kerntaken.” De universiteit heeft toen het uitzendbureau op de campus benaderd. Tempo-Team wilde binnen Labeur de werving en selectie van studenten graag overnemen van de universiteit. Naar aanleiding hiervan bedacht zij het ‘Young Executive Program’, een multicompany traineeship.

Traineeship bij kleinere bedrijven

Binnen dit programma kunnen afgestudeerden met een juridische, economische of financiële achtergrond een tweejarig traineeship volgen verdeeld over vier verschillende, kleinere bedrijven. Per bedrijf werken de starters dan ongeveer een half jaar aan een opdracht. In die tijd proeven zij de sfeer, ontdekken zij hun talenten en wat zij zoeken in een baan. Volgens Ageeth Jeijsman, vestigingsmanager van Tempo-Team op campus Woudestein, switchen starters vaak binnen een jaar van baan. “Voor wie nog niet weet wat hij wil, is een traineeship daarom ideaal”, verklaart zij.

Contact met hoger opgeleiden

Het multicompany traineeship van Tempo-Team spreekt kleinere bedrijven aan, omdat zij behoefte hebben aan wo-afgestudeerden, maar geen volledig werk-leertraject van twee jaar kunnen bieden, zoals multinationals. Voor hen is dit de ideale manier om in contact te komen met hoger opgeleiden. Bovendien weet een bedrijf wie zij in huis haalt als een starter na het traineeship wordt aangenomen.  

Loopbaanbegeleiding

Voor loopbaanbegeleiding kunnen studenten en medewerkers voortaan terecht bij Dorianne van Schaijk. LS 

Nieuwe locatie

Labeur bevindt zich in de nieuwe vestiging van Tempo-Team aan de Institutenlaan op Woudestein.