‘Duik in de Maasstad’ is het thema van de Eurekaweek 2009 van 17 tot en met 20 augustus. Nieuwe studenten moeten zich onderdompelen voordat ze de stad gaat waarderen, is hierachter de filosofie. De vaste onderdelen ‘Rondje Rotterdam’, de ‘Night of the Songs’ en de filmavond ontbreken daarom niet. Maar wat is er nieuw?

Terug van weggeweest is de plenaire opening op maandagochtend. Die vindt plaats in het Topsportcentrum vlakbij stadion De Kuip. Om alle eerstejaars na de opening weer naar de goede kant van de Maas te vervoeren, zullen de NS eenmalig een trein laten stoppen op station Rotterdam-De Kuip.

Groepsgevoel

Een gezamenlijke opening draagt bij aan het groepsgevoel, denkt voorzitter van de zevenkoppige Eurekaweekcommissie Bart Beerden. Toen vorig jaar de faculteiten de opening apart van elkaar verzorgden, bleken de studenten nog te weinig te mengen. “Het openingsfeest op maandagavond in de Laurenskerk was daarom net een verjaardag waar niemand elkaar kende”, concludeert Beerden. Daarom staat de maandag dit jaar extra in het teken van kennismaken.

Pubquiz

Ook nieuw dit jaar is de pubquiz voor alumni en eerstejaars in campuscafé ‘In de Smitse’ op woensdagavond. Met dit initiatief wil het Erasmus Alumni Office laten zien wat de Erasmus universiteit doet voor oud-studenten. Het Rondje Rotterdam is uitgebreid met de dinsdagochtend. Dit jaar kunnen de eerstejaars van 10.00 tot 17.00 uur alle hoogtepunten van Rotterdam, zoals de Euromast en de kubuswoningen, gratis bezoeken. Wie eerder klaar is, kan naar het stadspodium voor de Laurenskerk waar artiesten zullen optreden. Wie dat zijn, blijft nog even geheim.

Geen verplichte inbreng faculteiten

Anders dan voorheen is dit jaar facultaire inbreng niet verplicht. Traditioneel nemen faculteiten de maandagmiddag en dinsdagochtend voor hun rekening, maar sommige faculteiten zaten hier niet op te wachten, omdat ze al een eigen introductie aan het begin van het collegejaar organiseren. De eerstejaars rechten, geneeskunde, sociale wetenschappen en Beleid, Management & Gezondheid volgen wel een facultatief programma op maandagmiddag. De andere studenten zullen tijdens het middagprogramma in Diergaarde Blijdorp met elkaar kennismaken. LS

Vind je het leuk vindt om deel uit te maken van de Eureka Crew en alles in goede banen te leiden tijdens de Eurekaweek? Neem dan contact op via 010 408 2154 of [email protected]