Huygensbeurs voor 88 topstudenten

Van de 88 studenten en pasafgestudeerden die donderdag een Huygensbeurs ontvangen, komen er drie van de Erasmus Universiteit. Met de beurs kunnen ze een vervolgopleiding aan een buitenlandse topinstelling betalen.

Gido van de Ven haalde aan de Erasmus Universiteit zijn bachelor in de econometrie. Met zijn beurs start hij in augustus met een eenjarige masterstudie Statistiek aan de Universiteit van California in Berkeley. Gido’s bachelorscriptie ging over “Causal Modelling in the Brain”, en de EUR stelde hem in staat om de scriptie te bespreken met coryfee op dit gebied Richard Bagozzi in de Verenigde Staten.

De tweede student is Kim Wagenaar, die aan de EUR een master in Finance voltooide. In Cambridge gaat zij een master Ontwikkelingsstudies doen, dat aansluit bij haar afstudeeronderzoek over microkrediet. Uiteindelijk wil ze met haar financiële achtergrond graag bij de Wereldbank of het Internationaal Monetair Fonds werken.

Cambridge University

Tenslotte gaat Roel Klein Wolterink naar het Institut Pasteur in Parijs om zijn onderzoeksmaster Molecular Medicine af te ronden. Klein Wolterink vertrekt in oktober naar Parijs om zich bezig te houden met de vroege ontwikkeling van het immuunsysteem. “Ik kijk er naar uit om een jaar in een ander westers land te wonen en te werken”, klinkt hij enthousiast. Behalve deze master studeert hij Geneeskunde aan de EUR en heeft hij zijn propedeuse Franse Taal & Cultuur behaald aan de Universiteit van Amsterdam. Ook heeft hij een half jaar doorgebracht in Zuid-Sudan om mensen op te leiden op het gebied van gezondheid en hygiëne.

Dit jaar vroegen 286 kandidaten de beurs aan, die in de tienduizenden euro’s kan lopen. Volgens internationaliseringsorganisatie Nuffic, die het Huygensprogramma namens minister Plasterk beheert, was het niveau van de aanvragen opnieuw hoger dan het jaar ervoor.

Voor het Huygensprogramma is jaarlijks drie miljoen euro beschikbaar. Voormalig minister Winnie Sorgdrager was voorzitter van de beoordelingscommissie. HOP

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.