Niemand hield er nog rekening mee, maar het F/G-gebouw op de campus is per collegejaar 2009-2010 bewoonbaar voor internationale studenten. Dat zei Kees Lansbergen, directeur facilitair bedrijf van de EUR, op 3 juni bij de commissie PBIZ.

De ingebruikname van het F/G-gebouw op de campus Woudestein is inmiddels jaren vertraagd. Maar de klachten van omwonenden heeft de gemeente naast zich neer gelegd. Dat betekent dat de EUR het pand nu eindelijk mag gaan verhuren aan studenten. Wel moet er volgens Lansbergen nog wat gedaan worden aan de geluidsoverlast ‘tussen de kamers’. Die ‘kleine’ verbouwing zal nog drie maanden in beslag nemen.

Internationale gasten

Het is een opsteker voor de EUR. Vorig jaar moesten internationale studenten in caravans worden gehuisvest in het begin van het academisch jaar. Het F/G-gebouw kan 109 studenten huisvesten. De intentie van de EUR is om de capaciteit dan ook vooral in te zetten voor de internationale gasten. Daarvoor moeten wel afspraken worden gemaakt met kamerverhuurder Stadswonen, die het gebouw huurt van de EUR en vervolgens de kamers weer verhuurt aan de studenten.

Match

Met daarnaast nog 65 extra wooneenheden voor internationale studenten, verkregen via andere kanalen, waaronder 20 extra eenheden van Stadswonen zelf, denkt Lansbergen dit jaar ‘een match te hebben tussen vraag en aanbod.’

De commissie PBIZ (Personele, Bestuurlijke en Infrastructurele Zaken) is een voorbereidende vergadering op de U-raad. DR