De golfers van de Rotterdamse Student Golf Association Sweetspot wonnen afgelopen weekend verschillende onderdelen bij de ABN Amro Student Open in Purmerend. Dit is het grootste studentengolftoernooi van Nederland.

“Fantastisch”, noemt voorzitter van de vereniging Daan Hofman het resultaat. Ook al was de overwinning geen verrassing, want Hofman verwachtte al een goede score. Sweetspot won de teamcompetitie, een categorie vergelijkbaar met de Oude Vier van studentenroeiwedstrijd de Varsity. Op individueel niveau behaalde Rogier Mol de beste score van alle deelnemers en op recreatief niveau viel Sweetspot ook in de prijzen.

Ledengroei

Golf lijkt populairder te worden onder studententen, want in de vier jaar dat de club bestaat, steeg het ledenaantal naar 250. Volgens Hofman is zijn vereniging op roeiclub Skadi na de grootste van Rotterdam.

Elitair en leuk

Wat maakt de sport aantrekkelijk? “Veel studenten zien golf als duur en elitair, maar vinden het wel leuk. Bij ons kunnen studenten tegen een gereduceerd tarief hun golfvaardigheidsbewijs (GVB) halen en spelen bij een van de twee golfverenigingen in Rotterdam, Kralingen en Golfcentrum Rotterdam in Noord”, verklaart de voorzitter.

Hofman noemt het een leuke bijkomstigheid als je in het bedrijfsleven werkt en je het GVB bezit. “Op een bepaald niveau wordt er wel van je verwacht dat je kunt golfen. In Nederland geldt dit nog niet altijd, maar in het buitenland is het een must voor zakenlui”, beweert hij. LS