Nieuwe contacten leggen, proeven van de internationale keuken en baklava toe: het jaarlijkse ‘CvB-diner’ was maandag 11 mei in het L-gebouw. Dit diner was georganiseerd door KASEUR, de koepel van multiculturele studentenverenigingen.

Elke KASEUR-vereniging had gezorgd voor een deel van het diner. Zo stonden er onder andere Antilliaanse vispasteitjes, linzensoep, falafel en baklava op het menu. De organisatie had een tafelschikking gemaakt, zodat de gasten niet in hun eigen clubje bleven hangen. Alle disgenoten waren nieuwe gezichten en daardoor werden veelvuldig visitekaartjes uitgewisseld.

Doel van de avond was om het College van Bestuur, andere medewerkers en studentenverenigingen kennis te laten maken met de verenigingen van KASEUR. Voorafgaand aan het diner was er daarom een informatiemarkt in de Etage waar de elf KASEUR-verenigingen en het aspirant-lid ‘Iraqi Youth Counsil (IYC) Nederland’ zich presenteerden.

Hindoevereniging

Een aspirant-lid die geen stand had op de markt was het Hindoe Studenten Forum Nederland (HSFN). Deze vereniging was namelijk pas maandag erkend als aspirant-lid. Voorzitter Shiv Lakhi is blij met de erkenning. “Lid zijn van KASEUR opent deuren. We kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van gezamenlijke voorzieningen zodat we makkelijker en meer activiteiten kunnen organiseren.” Het is nu nog wachten op het volwaardige lidmaatschap, maar daar maakt Lakhi zich geen zorgen om. Volgens hem heeft de HSFN vijftig betalende studentleden nodig en dat zijn er nu al 250 in Rotterdam.

Özlem Çoban en Rector Steven Lamberts

Meisjes presteren beter

Aanwezig was ook rector Steven Lamberts. “Ik ben trots op het multiculturele karakter van de universiteit en op de verenigingen”, begon hij zijn speech. De verenigingen kunnen jongeren die van huis uit niet gewend zijn om te gaan studeren in het hoger onderwijs namelijk een duwtje in de rug te geven. Met andere woorden, de verenigingen vormen een brug tussen student en universiteit. “Ik ben blij te zien dat deze meisjes het net zo goed doen als meisjes waarvoor studeren vanzelfsprekend is. En voor de jongens geldt: ze zijn net zo sloom als de Nederlandse jongens, dus dat baart me geen zorgen”, grapte de rector. Wel sprak Lamberts zijn zorg uit over waar studenten met ‘biculturele roots’ terechtkomen na hun studie. Sollicitatietraining en hulp bij CV-opbouw is voor hen geen overbodige luxe, meent hij.

Lees over de voorbereidingen van het CvB-diner het weblog van Özlem Çoban

Meer informatie over KASEUR