Erasmus MC-studenten Marieke Koet en Leonora de Boo zijn het rumoer en de rotzooi in de collegezalen zat. De week van 11 mei voeren ze hun campagne Restecp met posters en berichten in het faculteitsblad van Erasmus Medisch Centrum.

Het probleem van de hufterigheid in de collegezalen staat niet op zich en het Erasmus MC is hierop geen uitzondering zegt De Boo: “Zelfs bij patiëntendemonstraties, waarbij een patiënt over zijn ziekte komt praten, zitten er studenten bij die eten. Dat mag echt niet volgens de Erasmuscode. Ook is er veel rumoerigheid in de collegezalen. Docenten zijn soms nauwelijks nog te verstaan. Mensen die te laat zijn, komen nog met koffie langslopen. Studenten laten rommel achter…”

Belerend

Niet bang om voor moraalridder uitgemaakt te worden, besloten Koet en De Boo actie te ondernemen in de week van 11 mei. “Misschien zullen sommige studenten onderling zeggen dat ze het belerend vinden”, zegt de Boo, “maar ondertussen weet iedereen hoe het zit. Het is ook verrassend hoeveel steun ik krijg van andere studenten, van het bestuur en van de docenten. Docenten willen namelijk niet graag de politieagent uithangen.”

Uitgehold begrip

Niettemin was het woord respect volgens Koet en De Boo ook een wat uitgehold begrip en daarom werd de campagneterm restecp. De Boo: “Zo hopen we dat het blijft hangen. Het is naar een scène met Ali G., waarin hij respect op deze manier spelt. Wij voegen er onze leus aan toe: Keep it quiet, keep it clean.

Er komen posters in de faculteit te hangen en Marieke Koet liet zich interviewen door Scanner, het blad van het Erasmus MC. Ook proberen ze hun poster die week als desktop-achtergrond in te stellen op de computers in het faculteitsgebouw. Koet en De Boo hopen dat het werkt, want zij zien liever niet dat er een extra toezichthouder nodig is op een academische instelling. DR