De minorenmarkt voor tweedejaars studenten op 20 april trok meer bezoekers dan vorig jaar, schat organisator Wouter Kleijheeg. Vooral de presentaties van de verschillende minoren waren in trek. Bij de stands op de markt konden geïnteresseerde studenten terecht voor extra informatie.

Alice van de Vooren bemant de stand over de educatieve minors. Studenten komen bij haar met vragen over de inhoud van de minor en of ze wel genoeg bagage hebben om voor de klas te staan. Van de Vooren stelt hen gerust door te zeggen dat je je lesbevoegdheid pas krijgt samen met je bachelordiploma.

Top vijf

Via internet of via de twee aanmeldbalies op de markt hebben op al een paar honderd studenten drie tot vijf minoren naar keuze aangegeven. Aanmelden voor een minor kan tot 1 juni. Aan het begin van het nieuwe collegejaar volgen de huidige tweedejaarsstudenten een aantal vakken die samen een minor vormen. Op deze manier kunnen zij een kijkje nemen in een ander vakgebied, wat overigens lang niet alle studenten doen.

Twijfel   

Zo twijfelt tweedejaars bedrijfskunde Elmar van Enkhuizen of hij een minor binnen de bedrijfskunde, of iets totaal anders, zoals psychologie, wil gaan doen. Jamie Schuit is derdejaars Algemene Cultuurwetenschappen (ACW) en heeft al besloten een minor ‘Cultureel erfrecht’ te doen in Amsterdam. “Dit onderwerp vind ik echt interessant, maar wordt niet als minor aangeboden in Rotterdam. De minor in Amsterdam is een opstap naar de master cultureel erfrecht die ik daarna in Utrecht ga volgen.” LS

Alle informatie over minoren