Drie studententeams van Economie en Informatica van de EUR dingen mee naar de hoofdprijs van de programmeerwedstrijd ‘Imagine Cup’. Software-gigant Microsoft daagt in de wedstrijd studenten uit om ict-oplossingen te bedenken die ten goede komen aan de millenniumdoelen. Op 20 april is de landelijke finale.

De heren van het Rotterdamse team, ‘Imadonation’, hebben goede hoop om de landelijke finale te winnen. Maar winnen of niet, de bedoeling is dat het concept van Brian Hewitt (24) en Arjen Huberts (23) in ieder geval volgend jaar op de markt verschijnt. Zij willen met hun plan het Nederlandse onderwijs, maar ook dat van ontwikkelingslanden verbeteren. Een ambitieus plan moet niet geschuwd worden, vindt Hewitt.

Live chatten

“Wij maken een webapplicatie voor middelbare scholieren waarop zij kennis op hun eigen manier kunnen vergaren”, vertelt Hewitt. “Met de bestaande applicaties als spraakherkenning en videoconferentie willen wij de manier waarop je kennis tot je neemt, persoonlijker en meer laagdrempelig maken.”

Hewitt denkt dat leerlingen meer behoefte hebben aan ‘leren in hun eigen tempo’. Zo kunnen studenten die bijscholing nodig hebben live chatten met hun leraar. En mocht je onverhoopt ziek zijn, kun je altijd de les nog volgen via een videostreaming.

Wereldfinale Egypte

De prijs die de studenten ontvangen als zij winnen is niet gering. Tienduizend euro vangt het team als het de landelijke finale wint. De studenten gaan dan door naar de wereldwijde finale in Egypte.

Hewitt en zijn partner Huberts doen mee aan ‘Imagine cup’, omdat zij het praktische gedeelte missen bij hun studie. “Deze wedstrijd is goed voor onze toekomst”, vindt Huberts. “ Je doet ervaring op. En je zet jezelf op de kaart bij bedrijven.” PJ