Onder auspiciën van docenten Patrick Kruithof en Gail Whiteman gingen maandagmiddag 30 maart zo’n dertig studenten in Arboretum Trompenburg op zoek naar hun persoonlijke boom.

Het is inmiddels een niet meer weg te denken fenomeen: het buitencollege van associate professor Gail Whiteman in het nabijgelegen Arboretum Trompenburg. Masterstudenten met meestal een bedrijfskundige achtergrond volgen het keuzecollege Companies in Ecologies en doen daar ervaringen op die afwijken van de gebaande campuspaden.

Zo werden de studenten tijdens het derde college in de reeks van 2009 door Patrick Kruithof verzocht op een zelf meegebracht matje onder een boom naar keuze te gaan liggen. Daar diende allereerst een minuut of elf gemediteerd te worden. Vervolgens konden de ogen worden geopend en moesten de studenten hetgeen boven hun hoofden afspeelde observeren.

Daarna mochten de masterstudenten op zoek naar hun persoonlijke boom gewapend met een Darwiniaans aandoend notitieboekje waarin de boom kon worden getekend. Gezeten in een kring en onder een lenteachtig zonnetje werden de observaties, tekeningen en ervaringen plenair gedeeld. GE