De meningen zijn verdeeld als het gaat om de proefopstellingen van het zelfstudiegedeelte in de Medische Bibliotheek. Deze werkplekken worden geïntegreerd in een nieuw Onderwijscentrum waarvan de bouw in september van start gaat.

Woensdagmiddag om vier uur is er nog een handjevol geneeskunde studenten aanwezig in de ‘fluisterzone’ van de bieb. De twee ‘meubels’ die de nieuwe zelfstudieplekken moeten voorstellen, vullen de ruimte.

Inefficiënt

Drie heren zitten gebogen over een laptop in ‘Meubel A’, de achterste opstelling vanaf de ingang gezien. Burhan Hussain, derdejaars geneeskunde vindt de werkplek er ‘leuk’ uitzien. “Ik vind het handig dat je hier kunt overleggen, zonder mensen te storen”, fluistert Hussain. Tariq Matni, eveneens derdejaars: “Het is hier al zo klein. Er wordt zo niet goed omgesprongen met de ruimteverdeling in de bibliotheek.”

Hoewel proefopstelling ‘B’ – met de ruime tafel in het midden – leeg is, zitten twee studentes toch aan de ‘vertrouwde’ tafel buiten de opstelling. “Ik vind die opstelling niet zo fijn, omdat je elkaar recht aan kijkt. Die andere vind ik comfortabeler”, aldus Rebecca Ambachtsheer, tweedejaars geneeskunde, doelend op ‘Meubel A’.

Studenten kunnen een enquête invullen op de pc die in een proefgedeelte te vinden is. De oplevering van de nieuwe werkplekken is in 2011. PJ