Hoogopgeleide werknemer op zijn hoede

Bijna twee op de drie hoogopgeleide werknemers zegt zich geen zorgen te maken over de economische crisis. Toch verwacht veertig procent dat hun bedrijf in de problemen komt en kijkt tachtig procent om zich heen naar een nieuwe baan.

Zeventien procent is actief op zoek naar ander werk en zeven procent is bang voor ontslag, blijkt uit een enquête van carrièreblad Intermediair onder 950 van zijn hoogopgeleide lezers tussen twintig en 45 jaar.

Salaris belangrijker

Het wordt lastiger om een baan te vinden, denkt zestig procent van hen, maar slechts dertien procent heeft zijn eisen aangepast. Een ‘goed salaris’ staat volgens Intermediair verrassend genoeg weer op nummer twee van de belangrijkste voorwaarden waaraan een baan moet voldoen. Zo hoog op de wensenlijst heeft het salaris in ander onderzoek van Intermediair lange tijd niet meer gestaan. Wel moet werk nog steeds leuk zijn, want anders gaat 76 procent van de geënquêteerden ergens anders solliciteren. HOP

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.