In een maand of in twee dagen kunnen studenten met een Rotterdam Life Proefabonnement kennis maken met de stad. Het initiatief van de gemeente Rotterdam heeft als doel om afgestudeerden in de stad te houden.

De aftrap van Rotterdam Life is tijdens de mastervoorlichtingsdag van de Erasmus Universiteit op 5 maart. Er wordt dan een proefabonnement voor een maand verloot onder de studenten.

Studentenblogs

Rotterdam Life is de opvolger van Rotterdam Studentcity en wil afgestudeerden verleiden in de stad te gaan, of te blijven wonen. Aan het project is een website gekoppeld waarop bezoekers een kijkje kunnen nemen in het leven van Rotterdamse studenten. Over hun belevenissen verschijnt dagelijks een blog en wekelijks worden foto- en videoreportages online gezet.

Twee varianten

Rotterdam Life biedt een ‘stadsbelevenis’ in twee varianten. Met het maandabonnement woon je een maand in een appartement in het centrum, en krijg je voor die periode een leenfiets, een sportschoolabonnement en vrijkaartjes van het Rotterdams Uitburo. Op de masterdag worden op de campus sleutels uitgedeeld waarvan er één past in het slot van dit appartement. Normaal kost het maandabonnement 149 euro.

Studenten die niet meteen een maand in de havenstad willen verblijven, kunnen kiezen voor een abonnement van twee dagen. Voor 22 euro slaap je in een hostel, krijg je een leenfiets en vrijkaartjes naar keuze van het Uitburo. LS

Foto Eric Fecken