Droom IBA-student komt uit

Vincent Kneefel, IBA-student, is een van de vijf winnaars van ‘Create Your World, Your ’09’, onderdeel van het Rotterdamse jongerenjaar ’Your World’. Met zijn wens om jongeren te betrekken bij het redden van de oceaan wint hij tienduizend euro en professionele begeleiding.

Op donderdag 5 maart vond de finale plaats in Your Space onder het Hilton Hotel in Rotterdam. De wedstrijd is onderdeel van ’Your World’, en biedt jongeren de kans om hun dromen te verwezenlijken. Rotterdam is in 2009 Europese Jongerenhoofdstad (ook wel ‘Your World’ genoemd) en sindsdien is er een aantal acties gestart om Rotterdamse jongeren te betrekken bij hun stad.

Onderwaterfotograaf

Met het gewonnen prijzengeld wil Kneefel een lesmodule ontwikkelen voor middelbare scholen. “Door middel van quizzen, informatie en de onderwaterfoto’s wil ik jongeren iets meegeven van het leven in de oceaan en hoe belangrijk dat is voor ons”, legt Kneefel uit. Als onderwaterfotograaf heeft hij onze blauwe wateren drastisch achteruit zien gaan. Volgens Kneefel is in de afgelopen vijftig jaar ongeveer 70 procent van alle vis verdwenen.

Via een website konden jongeren tot 1 maart stemmen op hun favoriete finalist. Dit bracht Kneefel op de tweede plaats. Aan de hand van de uitgewerkte plannen en de drie minuten durende presentaties van de finalisten velde de jury op 5 maart hun oordeel.

Kneefel: “Het was een leuke avond en er kwam veel pers op af, zoals Netwerk en De Wereld Draait Door.” PJ

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.