De advocaat die geen handen wil schudden studeerde kort geleden af in de rechten. Bij de Erasmus Universiteit. Mohammed Enait’s eloquente scriptie heet Terrornoia – een aanklacht tegen de Nederlandse politiek en de rechterlijke macht. Ook zijn docenten bij strafrecht moeten het ontgelden.

De staf bij strafrecht noemt hij: “Professoren die, zonder uitzondering, allemaal in zichzelf gekeerde blanken zijn, klonen van elkaar, die niet open staan voor andere meningen en opinies.” En Nederland is volgens hem niet democratisch, maar ‘demo-n-cratic’, hooguit democratisch op een duivelse manier, dus.

Mohammed Faizel Enait meent dat de Nederlandse maatschappij, de rechtspraak, de politiek en de rechtswetenschap worden geregeerd door paranoïde angsten, aangewakkerd door 11 september en de moord op Theo van Gogh en Pim Fortuyn. Vanuit die paranoïde cultuur wordt besloten tot draconische maatregelen, die voornamelijk moslims tot terroristen reduceert: dat de Hofstadgroep werd opgepakt zonder veel bewijs, is daar volgens hem een voorbeeld van. Zie ook de uitgebreidere beschouwing in Erasmus Magazine 5.