Vandaag houdt AD Rotterdam een steekproef onder Rotterdammers wie zij het liefst zien als toekomstig burgemeester. Op campus Woudestein peilen de voorzitter van studievereniging Histartes, Stephan Leewis, en AD-verslaggever René Bouwmeester de mening van studenten.

Tweedejaars Sybren Brands gaat voor Wim van Sluis, omdat hij denkt dat een havenman een goede burgemeester zal zijn. “Hij houdt vast van de stad en zal de handen uit de mouwen steken. Ook denk ik dat hij door zijn havenverleden een zakelijk inzicht heeft.”  

De enige vrouw in het rijtje, Nebahat Albayrak, krijgt in ieder geval steun van Suzanne Harkhoe, masterstudent informatica & economie. In de eerste plaats omdat zij van de PvdA is en dus het meest links is van de genomineerden. Ten tweede omdat ze een vrouw is en tenslotte weet ze veel van integratie. 

Martijn den Blanken, eerstejaars bedrijfskunde, had eigenlijk ook op Albayrak als burgemeester moeten stemmen, want “dan gaat ze tenminste weg uit de regering.” Nu heeft hij gekozen voor Robin Linschoten, omdat hij als VVD’er de lijn van Opstelten waarschijnlijk zal voortzetten. 

Morgen volgt in het AD en op EM.Online de uitslag wie op de EUR de meeste stemmen heeft gekregen.