De boekverkoop voor het eerste blok voor tweede, derde- en vierdejaars studenten rechten verliep niet zoals vicevoorzitter Marleen Sabajo van de Juridische Faculteitsraad verwachtte. “Twee van de drie pinautomaten kunnen geen verbinding maken en we kunnen nergens een extra automaat vandaan halen, want alles gaat via Selexyz.”

Een ellenlange rij studenten was het gevolg.

Alles behalve blij is tweedejaars rechten Anida Zuko. Ze staat al anderhalf uur in de rij als ze bijna aan de beurt is. Licht geïrriteerd zegt ze dat vandaag de enige kans is om boeken te halen, want op de overige verkoopdagen heeft ze werkgroep. “Ik kan niet zonder boeken en voorbereiding verschijnen en loop nu al zo’n 250 pagina’s achter.”

Haar boeken voor het volgende blok koopt zij gewoon bij de boekhandel: “Geen rijen, levering aan huis en die tien euro extra zijn het waard.”