Integrand beloonde studenten die zich inschreven met bungeejump. Ik als EM-redacteur waagde ook de sprong. 

Voeten een klein beetje over de rand, armen gespreid buiten het bakje. Drie, twee, één: ik laat me vallen op 45 meter hoogte met een elastiek aan mijn benen. Ik schreeuw. Zelfs al zou ik het willen tegenhouden, het komt vanzelf. Het grote zwarte kussen ‘voor het geval dat’ komt op me af, ik veer weer naar boven en stort opnieuw met een vaart naar beneden. Jammerlijke kreten klinken uit mijn keel als ik mezelf afvraag waarom ik als webredacteur van EM vrijwillig mijn leven waag.

Met mij hebben op 4 september tussen 12.00 en 16.00 uur ongeveer 70 studenten deze letterlijke sprong gewaagd. De bungeejumpactie was georganiseerd door Integrand, die voor studenten bemiddelt in stages en afstudeeropdrachten. ‘Met Integrand maak jij de sprong van je leven!’ was hun slogan. In eerste instantie zou ik een Scad Dive maken, een vrije val in een net, maar vanwege de wind was het veiliger om te springen met een elastiek.

Voorzitter Rutger Kamp hoopt dat deze stunt bij veel studenten de aandacht heeft getrokken en dat de naam Integrand langer bij studenten blijft hangen. Iedereen die de sprong van zijn of haar leven heeft gemaakt, kan op de website van Integrand de foto’s bekijken.

Tijdens het afdalen vergeet ik mezelf op te trekken aan het touw en draai talloze rondjes om mijn as. Gevolg: een rode kop, misselijk, maar ook de kick van ‘het toch gedaan hebben’. In de verte hoor ik mensen klappen. Waarschijnlijk mijn minder stoere collega’s die blij zijn dat ik weer veilig geland ben.

www.integrand.nl