Verschillende EUR-studenten doen mee aan de Olympische Spelen in Peking. Hoe vergaat het ze tot nu toe? 

Geneeskundestudent aan de EUR en judoka Elisabeth Willeboordse heeft een bronzen medaille gepakt in de klasse tot 63 kilogram. Ze was te sterk voor de Cubaanse Driulis Gonzalez. De reguliere speeltijd leverde geen winnaar op, maar in de verlening was de Rotterdamse student de betere partij en door een straf voor Gonzalez in de slotfase werd haar overwinning een feit.

De drie EUR-studenten Olaf van Andel (Geneeskunde), David Kuiper en Mitchel Steenman (beide Fiscaal recht) maken deel uit van de Holland Acht en hebben een plaats in de finale bemachtigd. Met hun ploeggenoten strijden zij morgenochtend vanaf 8.50 uur Nederlandse tijd om het goud. Concurrenten zijn onder andere Canada, Australië en de Verenigde Staten.

Honkballer Roel Koolen studeert Bedrijfskunde aan de EUR en heeft met zijn ploeg de eerste wedstrijd tegen Taiwan verloren met 5-0. Oranje kwam aanvallend niet goed uit de verf. Donderdag kan het honkbalteam het goedmaken in de wedstrijd tegen de Verenigde Staten. Tenslotte starten voor atleet en deeltijd Bedrijfskundestudent Kamiel Maase de Spelen op 15 augustus vanaf 9.00 uur Nederlandse tijd. LS

Naar aanleiding van ‘onze’ EUR-studenten op de Olympische Spelen organiseert Studium Generale op donderdagavond 11 september Erasmus Sportzomer, waarbij de Olympische Spelen na(der) beschouwd worden met huidige en oude EUR-topsporters en onze wetenschappers.

Het laatste nieuws over alle Rotterdamse topsporters staat op de website van het Rotterdam Topsportbureau.