Weinig dingen zijn eleganter dan de snelle bewegingen van turnsters die routines en stunts uitvoeren. Maar ‘als iets makkelijk lijkt, betekent dat nog niet dat dat het is’, is de conclusie van Liz Bertsen na haar ontgroening door de Erasmusiaanse turnvereniging RSTV Euroturn…

Euroturn heeft leden op verschillende niveaus en verwelkomt iedereen die geïnteresseerd is in turnen Ze hebben professionele coaches die hen voorbereiden op de wedstrijden, wat misschien kan verklaren waarom ze zo vaak gouden medailles winnen.

Over ‘Liz goes…’

De totaalervaring op de universiteit is veel meer dan alleen studeren. Er zijn tal van sportclubs, studentenverenigingen en activiteiten waaraan studenten van de Erasmus Universiteit kunnen deelnemen. De vraag is alleen: hoe weet je wat je moet kiezen? Verslaggever Liz Berntsen begeeft zich buiten haar comfortzone om je te laten zien aan welke bijzondere sporten, activiteiten of clubs je allemaal mee kan doen.