Moet je een grote, sterke man zijn om een ​​rugbyspeler te zijn? Liz Berntsen nodigde zichzelf uit om mee te doen bij de Rotterdamse Studenten Rugby Club (RSRC).

Het leukste rugbyteam van Rotterdam liet zien hoe moeilijk tackelen is, maar ook dat het echt leuk is, zolang je niet gewond raakt. Ook bleek dat ervaring met rugby geen vereiste is om mee te doen. Liz vernam uit de eerste hand dat RSRC de “jonge honden” goed opvangt.

RSRC bestaat al sinds 1968 en de teams spelen zowel competitief als recreatief rugby. Naast het sporten, genieten de spelers vaak samen in hun clubhuis van een drankje, en daar wordt ook regelmatig na de training een diner geserveerd.

 

Over ‘Liz goes…’

De totaalervaring op de universiteit is veel meer dan alleen studeren. Er zijn tal van sportclubs, studentenverenigingen en activiteiten waaraan studenten van de Erasmus Universiteit kunnen deelnemen. De vraag is alleen: hoe weet je wat je moet kiezen? Verslaggever Liz Berntsen begeeft zich buiten haar comfortzone om je te laten zien aan welke bijzondere sporten, activiteiten of clubs je allemaal mee kan doen.