De ‘Hats off the Grads party’, bedoeld voor EUR alumni die in 2009 zijn afgestudeerd, werd gisteren voor het eerst gehouden. “De start van een nieuwe traditie”, begint rector magnificus Henk Schmidt de avond na een welkomstborrel in de aula van campus Woudestein.

Tijdens de welkomstborrel staan de pas afgestudeerden nog wat ongemakkelijk om zich heen te kijken. De meesten hebben hun jas nog aan of over de arm en nemen verlegen een slokje van de champagne.

Organisatie

Ruim 200 van de ongeveer 350 uitgenodigde afgestudeerden, kwamen terug naar de universiteit voor deze avond. Organisator Carien van de Wal spreekt van een succes: “Het was voor een eerste keer een zeer geslaagde avond en er hing een gezellige sfeer. Wij hopen dat dit het begin wordt van een nieuwe traditie en gaan ‘de puntjes op de i’ zetten voor volgend jaar.” Volgens de organisatie is het goed dat er, naast de afstudeerfeesten van de afzonderlijke faculteiten, ook een overkoepelende activiteit georganiseerd wordt voor alle afgestudeerden van de EUR.

Boom Chicago

Na de ‘comedy show’ van de beroemde Amerikaanse groep Boom Chicago, is de sfeer heel anders; hapjes en drankjes worden geconsumeerd en er klinkt gelach. De show van Boom Chicago is speciaal gericht op het studentenleven op de Erasmus Universiteit en de verschillen tussen Nederland en Amerika. Zo vinden de acteurs het afstudeerfeest in Nederland vergeleken met Amerika maar saai, “…but another important difference; after graduating in Holland, you have a job!” Met inbreng van het publiek stellen zij binnen enkele seconden een dialoog of lied samen. Door de herkenbare anekdotes over de universiteit, maakt de show het tot een avond waarop afgestudeerden met een brede glimlach terugdenken aan het studentenleven op de EUR. MW