Bron: youtu.be

Jakub, Tomas en Martin zijn masterstudenten. Ze zijn allemaal opgegroeid in Slowakije en leerden elkaar kennen toen ze tijdens hun eerste jaar in het Hattagebouw woonden. In hun tweede jaar woonden ze samen, en na hun uitwisseling in het derde jaar besloten ze hun Slowaakse huishouden voort te zetten.

“Ik ben een paar ballen aan het jongleren!”, zegt Jakub met een knipoog terwijl hij de hamburgers bereidt. Ze hebben dit gerecht gekozen omdat het makkelijk te bereiden is. Zoals Tomas zegt: “Het is geen hogere wiskunde, toch?” Plezier tijdens het koken is iets dat vanzelfsprekend is voor de Slowaakse vrienden, en dat wordt misschien ook aangewakkerd door Jakubs bijzondere lach. Hij is ook verkozen tot de beste chef van het huishouden.

Ondanks dat ze uit Slowakije komen, staan Slowaakse gerechten niet bovenaan de lijst van gerechten die ze vaak maken. Martin herinnert zich nog wel dat een van zijn vrienden 17 rauwe fašírky (Slowaakse gehaktballen) at. “Ik kan het geluid van wat er daarna gebeurde niet eens beschrijven”, zegt Martin lachend, verwijzend naar het feit dat de gehaktballen alleen veilig zijn om te eten als ze gebakken zijn.

Recept (per burger):

  • Briochebroodje
  • 150 gram gehakt
  • 20 gram cheddarkaas
  • 2 augurken
  • 2 jalapeños
  • 1 plak tomaat
  • 20 gram truffelmayonaise
  • 1 eetlepel srirachasaus gemengd met mayonaise
still students cookbook carrot cake

Lees meer

Studentenkookboek: Worteltaart voor Oliver

In het Studentenkookboek koken huisgenoten samen hun favoriete maaltijd. In deze…