De universiteit heeft geen plan om het solidariteitsprotest te beëindigen. “De demonstratie verloopt op dit moment rustig en vreedzaam, we hebben geen aanleiding om in te grijpen”, zegt de woordvoerder. Wel vloog een politiehelikopter rond 21.30 uur een rondje boven de campus.

Tenten opzetten

Op dit moment staan ruim veertig mensen op de Plaza. Ze hebben negen tenten opgezet en scanderen leuzen. Enkele demonstranten hebben op muren, een trappenhuis en het grote scherm op het plein teksten geschilderd.

Volgens een woordvoerder van de actie wisten de activisten nog niet dat ze mochten blijven. Ze bevestigen dat ze gaan overnachten op de campus.

Protest vanaf donderdagmiddag

Het pro-Palestinaprotest ging donderdagmiddag van start. De demonstranten eisen dat het College van Bestuur alle contacten en samenwerkingen met Israëlische instellingen inzichtelijk maakt en de banden verbreekt met die instellingen.

Protest campus plaza gaza palestina studenten trommel oproep menigte_30.5.2024_NoravanderSchoor

Lees meer

Tentjes, muziek en leuzen bij nieuw Palestinaprotest op de campus

Een nieuw pro-Palestinaprotest is donderdagmiddag van start gegaan op campus Woudestein.…

Nog geen reactie — begin de discussie!