Misschien heb je ze op het vliegveld wel eens gezien: de slaapcabines waarin reizigers die op hun vlucht wachten een dutje kunnen doen.

Door de slaapproblemen en academische druk die studenten ervaren, kwam Universiteitsraadslid Achraf Taouil met het idee om zulke sleeping pods in de UB te plaatsen. “Studenten en medewerkers kunnen in de cabine twintig minuten een kort dutje nemen om energie op te doen. Langer dan twintig minuten is niet de bedoeling, want dan werkt het averechts en word je juist vermoeider”, vertelt Taouil. Hij diende namens de raad een voorstel in bij het College van Bestuur.

Brandveiligheid

Het College van Bestuur heeft besloten dat de sleeping pods momenteel niet mogelijk zijn. Als de cabines in de UB komen, zou dat allerlei gevolgen hebben, laat een woordvoerder van Real Estate & Facilities (RE&F) weten. De gebouwendienst moet de slaapcabines toegankelijk, schoon en veilig houden. Ook moet er rekening worden gehouden met brandveiligheid, het bouwbesluit, elektriciteit, schoonmaak en toezicht op de cabines.

Door de verbouwing van Tinbergen heeft de universiteit de middelen en werknemers niet beschikbaar om het initiatief van de U-raad nu te faciliteren.

Geisje-EM-Fashion-sweaters&studiestress-06032023-06

Lees meer

Campus als catwalk: ‘Als ik studeer kies ik voor comfort over chic

Laptop, koptelefoon, snacks, wat te drinken, telefoon, de essentials voor een dag…

Nog geen reactie — begin de discussie!