Bron: www.youtube.com

“Een cantus is een Nederlandse traditie waarbij je in een grote groep meezingt met liedjes en bier drinkt”, legt Dorsa Faghihizadeh, lid van de activiteitencommissie van het Erasmus Student Network (ESN), uit. Medelid Johanna Frank vult aan: “Vandaag gaan we samen de lente in en de energieke liedjes die we hebben gekozen passen daar goed bij.” Ze zijn al meer dan een maand bezig met plannen en hebben er veel zin in. Virgilio Jackson, voorzitter van de commissie, hoopt dat ‘de vibe goed zal zijn’ en dat de cantus studenten van over de hele wereld bij elkaar zal samen te brengen.

Als de tafels klaarstaan en de mensen binnen zijn, worden de kannen bier uitgedeeld en begint het drinken en kletsen. “Ik heb geen verwachtingen, maar ik hoorde dat ze ABBA spelen en daar kijk ik naar uit”, vertelt een student. “Veel drinken, veel zingen en een leuke tijd hebben”, verwacht een ander van de avond. Als de klok 20.30 uur slaat, leggen de hosts de regels uit: je drinkt tijdens het drinklied en je zingt de andere liedjes. Als je deze regels overtreedt, krijg je straf.

Naarmate de avond vordertdelen de organisatoren veel straffen uit. Ze voegen veganistische slagroom, hete saus of stroopwafelkruimels toe aan de biertjes. Volgens een van de feestgangers is de slagroom eigenlijk zo slecht nog niet. Maar degenen die gestraft worden met hete saus zijn minder blij. Wat betreft de kwaliteit van het bier zijn er verschillende meningen, maar zoals een ‘wijze’, licht dronken student zegt: “Zolang ik me shit voel, moet het bier wel goed zijn”.

De avond eindigt met het langverwachte ABBA-nummer, Lay all your love on me, en zelfs nadat het evenement officieel voorbij is, zingt, drinkt en danst iedereen de hele nacht door.

cantus eurekaweek 2017 foto anna mazur (5)

Lees Meer

Cantus: ‘bonding’ in de vorm van het drinken van elkaars zweet

Lange biertafels, Brabantse folkore en een verzengende hitte waardoor je ‘elkaars zweet…