Het werk verbeeldt de wereld achter het tv-scherm tijdens een voetbalwedstrijd. Het vangt in zwarte tinten de sfeer vol adrenaline en de reactie van een gepassioneerde sportfanaat.  Hoewel het er complex uitziet, wordt er een simplistische techniek gebruikt, legt Luuk Bode uit. Hij is zelf kunstenaar en werkzaam bij de kunstafdeling. “Het is houtskool op linnen, hele simpele materialen. Het is indrukwekkend dat je met één stukje houtskool zo’n enorm avontuur kan tekenen…”

 

Bron: youtu.be

Kwetsbaar kunstwerk in vijf minuten gerepareerd

In tegenstelling tot de andere tentoongestelde werken is dit kunstwerk niet bedekt met glas. De universiteit besloot om studenten volledig te laten opgaan in de betekenis van het werk en de nuances te laten voelen die de fluwelen textuur geeft, zegt Bode.  Dit brengt ook risico’s met zich mee: een paar jaar beschadigde een student het werk per ongeluk met zijn rugzak. Van de Velde kwam terug naar de campus, met een klein stukje houtskool op zak, en herstelde het met gemak en kalmte.

Nieuwsgierig geworden? Neem twee minuten de tijd om de elegantie en de dynamiek van dit boeiende kunstwerk te bewonderen. En wees voorzichtig met je rugzak!

Luuk Bode_video still

Bekijk de vorige aflevering van Kunst op de campus

Kunst op de campus: De ‘onleesbare letters’ van Mick la Rock

In de gang tussen het Theilgebouw en de Aula bevindt zich de Erasmus Gallery. Op dit…