Bron: youtu.be

Luuk Bode, zelf kunstenaar en werkzaam bij de kunstafdeling van de universiteit, laat enkele werken van Mick la Rock zien in de Gallery. “Mick la Rock is zeer interessant, ze was een van de eerste vrouwelijke graffitikunstenaars in Nederland. Ze werkte ook met veel beroemde graffitimakers in New York”, zegt hij. “Ze ontwikkelde een abstracte manier van ontwerpen met letters. Wat als de letters niet meer leesbaar hoeven te zijn? Wat zijn dan de mogelijkheden van de vormen?”

Verborgen juweel

Een juweeltje is goed verstopt in de Erasmus Gallery. “Het hangt achterin, maar het is een van de beste werken omdat Mick geometrische vormen, rechte lijnen en cirkels als basis heeft gebruikt. Alles is heel vloeiend, er zit veel leven in de manier waarop de rondingen vloeien”, zegt Bode.

La Rock drukte ook haar stempel op het nieuwe Examengebouw. Bode: “Het werk is gebaseerd op typografie, maar op een heel abstracte manier. Ik vind het heel mooi dat ze blauwgroen heeft toegevoegd. Het doet echt veel met de omgeving hier, ik denk dat het contrast heel goed is.”