Bron: www.youtube.com

Ook op de Erasmus Universiteit doen de studenten het niet altijd veilig. Vrijwel iedereen kent wel iemand uit hun omgeving die zichzelf en hun sekspartner niet altijd beschermen tijdens de seks. “Soms denk ik echt, had nou iets gebruikt!”

Maar waarom? Een student vertelt dat hij de trend wel begrijpt: “Vrouwen zijn maar vier dagen per maand vruchtbaar. Ik snap wel dat je dat hele kleine risico neemt.” Iemand anders vertelt: “Als je gedronken hebt, ben je misschien wat losser en maak je eerder de beslissing om het niet te doen.” Weer een andere studente denkt juist dat het komt door sociale druk: “Ik kan me voorstellen dat mensen zich schamen om een condoom mee te nemen of om hun partner te vragen er een om te doen.”

Dat beeld herkennen studenten: “Ik zie toch wel veel het bekende verhaal, dat vooral mannen minder behoefte aan condooms hebben.” Een andere student beaamt dat: “Ik heb wel eens meegemaakt dat mijn partner en ik er ieder anders instonden. Toen heb ik gezegd: ‘als je het niet met condoom wil doen, dan doen we het helemaal niet.’”

Het is lastig als beide partijen anders naar het gebruik van anticonceptie kijken. “Maar het belangrijkste is om met je partner te praten over wat jullie allebei fijn vinden.”

rsz_20211110lunchlezinghetseksuelebrein1 klein

Lees meer

Seks is als een broodje kaas, soms heb je er zin in, soms niet

Het is onverstandig om naar seks te kijken vanuit een perspectief van voortplanting. Het…

Lees één reactie