https://www.youtube.com/watch?v=7qMwcA4ctAE
Bron: www.youtube.com

Mensen koken en eten allemaal op andere manieren. Maar soms kan er zelfs
binnen één land een breed scala aan verschillende technieken en recepten zijn.
“Wij komen uit verschillende delen van India. Ik kom uit het westen, zij uit het
oosten. Dus ik vind het interessant om te zien hoe de verschillende smaken
samenkomen”, zegt Vatika.

Het eten van de gerechten van thuis kan leuke herinneringen oproepen. Anisha:
“Ik eet graag Indiaas eten als ik heimwee heb. Ik maak het regelmatig, maar ik
ben ook dol op Italiaans eten!”

Vatika mengt de aardappelen en de kruiden in een pan. “Dit smaakt echt lekker.
Ik maakte me zorgen over de kruiden, maar ik denk dat het zo goed is.” Nadat de
linzen gekookt zijn, worden ze een beetje papperig. “Het is nu helemaal goed.”

Recept

Ingrediënten: linzen, aardappelen, tomaten, rijst, olie.

Kruiden: mosterdzaad, komijnzaad, fenegriekblad, kurkumapoeder, zout, rode
chilipoeder, gedroogd mangopoeder, knoflook.

  1. Verhit olie en doe er mosterdzaad en komijnzaad bij. Voeg uien,
    kurkumapoeder en zout naar smaak toe, gevolgd door de tomaten en linzen.
    Laat de linzen koken met de ui en de tomaten tot ze zacht en papperig zijn.
  2. Doe olie in een aparte pan. Zodra de olie is verhit, voeg je komijnzaad,
    mosterdzaad, rode chilipoeder en een heleboel knoflook toe. Laat ongeveer 1
    minuut bakken en voeg dan dit mengsel toe aan de gekookte linzen.
  3. Laat 6 tot 7 minuten sudderen zodat de smaken zich vermengen. Breng
    het tot de juiste consistentie door water toe te voegen.
  4. Doe olie in een derde pan. Zodra de olie is verhit, voeg je 1 theelepel van:
    kurkumapoeder, rode chilipoeder, komijnzaad, fenegriekbladeren, zout en
    gedroogde mangopoeder toe. Voeg gekookte aardappelen toe en bak een paar
    minuten tot de aardappelen een beetje goudbruin zijn.
  5. Serveer de linzen en aardappel met wat gekookte rijst.

PS: Sommige ingrediënten zijn niet overal verkrijgbaar en maak je geen zorgen,
je kunt sommige specerijen overslaan. Vergeet alleen niet om veel liefde en
extra rode chili toe te voegen!

Kijk meer EM TV

84-hour film project: Een beest volgen in de kelder

In het 84-hour filmproject worden studenten uitgedaagd om hun eigen film te maken in…