Bron: youtu.be

Krijger legt uit dat er risico’s zijn bij AI zoals ChatGPT, omdat het voor het eerst is dat we technologie de kans geven om zelf beslissingen te nemen. En terwijl we de AI aanleren om beslissingen te nemen, kunnen er ongewenste patronen ontstaan die bijvoorbeeld tot discriminatie leiden. Krijger noemt een paar voorbeelden van waar dat nu al gebeurt.

Ook is er een fragment te zien van de winnende korte film van de 84 hour film contest van Studium Generale. EM TV-verslaggever Paul Hartwig sloot zich in de voorbereidende fase bij toeval aan bij het winnende team, zodat hij nu kan laten zien hoe de winnende film tot stand is gekomen.

Verslaggever Sanne Engelen ging naar het EenVandaag/EFR-debat in Ahoy en vroeg studenten wat ze gingen stemmen tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, met soms verrassende resultaten.

En in de eerste aflevering van het Student Cookbook ging verslaggever Julia Kenig naar het XIOR-gebouw om te proeven hoe het favoriete comfortfood van huisgenoten Vartika en Anisha smaakt: een linzensoep met veel kruiden.

De volgende aflevering verschijnt in de week van 18 december.

EM TV Hassnae Boubrik Feba Sukmana.00_08_50_16.Still001

Bekijk de vorige aflevering

EM TV: Hassnae is Student van het Jaar en internationals hebben een punt als voornaam

Geneeskundestudent Hassnae Boubrik vertelt hoe het voelt om de Student van het Jaar te…