Bron: youtu.be

Heb je je ooit afgevraagd hoe het is om een stereotiepe Duitse jongen te daten? “Duitsers worden over het algemeen gezien als koudbloedige en efficiënte mensen. Volgens mij zijn wij niet zo open en direct over daten als andere mensen, voor zover ik persoonlijk heb meegemaakt”, aldus de Duitse student Max Brockmeyer.

Romantisch

Als je op zoek bent naar een open en romantisch persoon, ga dan voor Italianen! Die kopen vaak bloemen en zijn zorgzaam voor hun partner, als je het stereotype mag geloven. Voor de Italiaanse studenten op de campus is het uiterlijk echter niet heel belangrijk. “Ik houd van blond, ik houd van bruin haar, ik houd van mooi, ik houd van minder mooi”, aldus Italiaanse student Guilio Camuti. Voor student Econometrie Luca Martellucci is het belangrijkste in een relatie dezelfde opvattingen en ‘waarden’ hebben. “Zolang ze maar niet voor het verkeerde team is, vind ik het prima.”

Gelijk

Droom je van een date bij IKEA met een Zweedse jongen? Vergeet dan je portemonnee niet! Hoe gedragen doorsnee Zweden zich in een relatie? “Volgens mij zijn we in zekere zin gelijk. Bij een date splitten we de rekening”, legt student Elias Jeppsson (zelf Zweed) uit.

Read more

Campus Talk: ‘Mijn perfecte date? Ik hou van een stevige wandeling’

Het belangrijkste in het leven van studenten? Waarschijnlijk hun liefdesleven. Hoe gaan…