Bron: youtu.be

Miloe zegt dat haar liefdesleven ‘echt slecht’ is. “Ik benader mensen niet omdat ik heel verlegen ben, en andere mensen benaderen mij ook niet, ik weet ook niet waarom.” Hoe komt ze dan aan een date? “Ik doe gewoon geen dates! Dat is mijn geheim”, lacht ze.

Het liefdesleven van Phil (Psychologie) is ook niet helemaal compleet, zegt hij. “Ik zou wat meer actie willen, maar hopelijk lukt dat in de komende maanden, als je begrijpt wat ik bedoel.” Hoe zijn perfecte date eruit zou zien? “Ik hou van een stevige wandeling. Een beetje wandelen, een beetje drinken… Er moet gedronken worden. Als het meisje niet drinkt is dat voor mij een probleem. Er moet gewoon wat plezier in zitten. Jij gaat een beetje los, en zij gaat een beetje los, dan gaat het vanzelf verder.”

27 keer afgewezen

Ezra (Bestuurskunde) gebruikt meestal Tinder om dates te vinden, maar niet in Nederland. “Ik doe het nu alleen als ik in het buitenland ben.” Hij laat zijn telefoon zien. “Dit zijn mijn matches uit Parijs. Ik heb de app daar gedownload en dacht: ‘Laten we hopen dat ik hier iemand tegenkom die ik echt leuk vind’. En het werkte! Ik heb het in Nederland geprobeerd, maar hier was het altijd net niks voor mij. Ik heb om de een of andere reden niet veel interesse in Nederlandse jongens.”

Economie & Bedrijfseconomie-student Tarek heeft veel ervaring met afgewezen worden, geeft hij toe. “Ja, wel 27 keer.” Hoe heeft hij de afwijzingen verwerkt? “Je drinkt. Maar dat is geen gezonde manier! Dus ik bel mijn moeder, huil een beetje, maar uiteindelijk komt het goed.”

Lees meer

EM TV: Hoe je tijdens de pandemie toch iets van je liefdesleven kunt maken

De coronacrisis heeft het liefdesleven van studenten veranderd. Hoe gaat het met ze?…