Uit 25 inzendingen van studenten beoordeelde de jury zes finalisten. Volgens de jury stak de column van Giselle erbovenuit. “De column gaat over een persoonlijke ervaring, maar is zo opgeschreven dat die interessant is voor een breder Erasmuspubliek”, aldus jurylid en hoogleraar Erasmiaanse waarden Ronald van Raak.

Jurylid Dino Gačević (geneeskundestudent en columnist): “Het verhaal is vloeiend, en grappig. Het punt is gelaagd en zet aan tot denken. Precies waar je naar op zoek bent in een column. Overtuigend op het gebied van humor, observatievermogen, en taal- of stijlgevoel.”

Giselle studeert Management of International Social Challenges en Filosofie en schrijft vanaf nu iedere maand een column voor EM. “Ik ben vanuit Utrecht naar Rotterdam verhuisd met het idee dat alles leuk, magisch en spannend zou worden: uitgaan, het culturele leven in de stad, nieuwe vrienden maken”, vertelt ze. “Dat geldt volgens mij voor meer studenten. Maar eigenlijk weten we wel dat die ideale wereld meestal niet bestaat.”

Over die spanning wil ze schrijven, met Rotterdam als decor. “Ik wil laten zien dat een studentenleven meer is dan de campus, de Smitse en de Beurs. Sex and the City , de serie en de originele columns, zijn inspiratie bron. Ze voeden een over-de-top fantasie, maar durven ook rauw en ontnuchterend te zijn.”

Lees hier de winnende column van Giselle:

Giselle Timmers 1_2023_2560_Pauline Wiersema_Levien Willemse

Lees meer

Zomereenzaamheid

Er is één enorm nadeel aan internationale vrienden, vindt columnist Giselle Timmers. In…