De actie begon vorige maand en eindigt op 3 december. Nu al is er een flinke toename in het aantal verkochte veganistische gerechten, ziet Michel Flaton, general manager bij campuscateraar Vitam. “Normaal worden er ongeveer honderdvijftig veganistische maaltijden per week verkocht, nu zijn dat er rond de zeshonderd”, laat hij weten. Zo’n 75 procent van de maaltijden die nu worden bereid zijn plantaardig.

De verkoop van maaltijden met vlees blijft echter hoog, zegt Flaton. Wel worden er wat minder salades en broodjes gekocht.

Veganistische campus

De actie is een stap richting een duurzaam doel van het universiteitsbestuur: een volledig veganistische campus in 2030. “We meten de komende periode hoeveel maaltijden er zijn verkocht en wat de consumenten ervan vinden, en die kennis vormt weer input voor de roadmap naar een campus met plantaardig voedsel”, zegt een woordvoerder.

Het universiteitsbestuur erkende begin vorig jaar de klimaat- en ecologische noodtoestand en scherpte haar duurzame doelen aan. Een belangrijk onderdeel van het duurzaamheidsbeleid van de universiteit is het verminderen van CO2-uitstoot. Het eten van plantaardig voedsel is volgens het bestuur een effectieve manier om de uitstoot van broeikasgassen omlaag te brengen.

Vegan campus illustratie 3 – Migle Alonderyte

Lees meer

Universiteitsbestuur wil campus in 2030 volledig veganistisch

Ellen van Schoten van het College van Bestuur zou graag zien dat de Erasmus Universiteit…

Lees één reactie