“Uit de resultaten van een recente peiling bleek dat studenten ontevreden zijn over de openingstijden in het weekend”, aldus Ineke van der Kramer, hoofd van de afdeling Onderwijsondersteuning. Tot nu was de bibliotheek in het weekend en op feestdagen geopend van 10.00 tot 21.00 uur. Maar in mei en juni zal ze elke dag van de week, ook in het weekend en op feestdagen, open zijn van 8.00 tot 24.00 uur.

“Onze eerste drijfveer is altijd dat mensen daadwerkelijk de bibliotheek gebruiken en dit echt willen”, zegt Van der Kramer. De nieuwe openingstijden zijn daarom voorlopig een pilot. “Als er ’s avonds na 9 uur niemand meer komt opdagen, is het zonde van de tijd.”

Schoon toilet

Van der Kramer benadrukt ook het belang van universitaire servicevoorzieningen tijdens deze proefperiode. “Het is niet alleen een studieplek, maar je hebt koffie nodig, je hebt plekken nodig om je afval te dumpen, je moet naar een schoon toilet kunnen, dus onze facilitaire diensten moeten die service ook op peil kunnen houden.”

Ondanks de extra kosten zal de bibliotheek volgens Van der Kramer rekening houden met de feedback van studenten na de pilot. “Met zesendertigduizend studenten en een structureel tekort aan studieplekken kunnen we hen helpen een keuze te maken die het beste bij hen past.” Als de pilot slaagt, wil de bibliotheek de langere openingstijden ook na juni hanteren.

Klok Theil gebouw campus C_Esther Dijkstra

Lees meer

Kantoren op de campus sluiten binnenkort eerder (maar er is een alternatief)

Het is echt waar: per 1 april sluiten kantoren op de campus eerder op de avond. Op deze…