Lichten uit, verwarming of airconditioning uit, deur op slot. Vanaf 1 april sluiten de kantoren op de campus tijdens werkdagen om 19.30 uur. De universiteit verwacht hiermee zo’n 5 tot 10 procent van de energie te besparen. De meeste gebouwen sluiten nu nog om 22.30 uur.

Medewerkers kunnen straks na sluitingstijd nog wel doorwerken, maar dat moeten zij uiterlijk één werkdag van tevoren aangeven via een formulier. En zij kunnen zich dan het beste warm (of juist luchtig) kleden, want alle installaties gaan op nachtstand.

Werkplekken in de bibliotheek

Medewerkers kunnen ’s avonds nog wel terecht op de onderste verdieping van de universiteitsbibliotheek (UB) zonder dat van tevoren te melden. Dat kan doordeweeks tussen 19.00 en 24.00 uur en in het weekend tussen 10.00 en 21.00 uur. Op de verdieping zijn vanaf april twintig plekken beschikbaar, zegt Ineke van de Kramer, afdelingshoofd van Education Support. Of dat meer wordt hangt af van hoeveel medewerkers de UB gebruiken om ’s avonds te werken.

Onderwijs en zaalverhuur na 19.30 uur gaan gewoon door. Dat zal voortaan ingepland worden in de energiezuinige gebouwen Langeveld, Theil en Polak. Voor de studieplekken verandert er niets.

Gasrekening-warmetruien-JosineHenneken

Lees meer

Energierekening universiteit stijgt met ruim 1 miljoen euro in 2023

De universiteit is in 2023 waarschijnlijk zo’n 1,1 miljoen euro extra kwijt aan…