Bron: youtu.be

Nadat in 2020 roken op onderwijsinstellingen verboden werd, moet de campus van de Erasmus Universiteit helemaal rookvrij zijn. Desondanks roken studenten nog steeds, vaak bij de ingangen van gebouwen, ten koste van de gezondheid van anderen. De Universiteitsraad vraagt om strengere handhaving van het rookverbod, bijvoorbeeld door beveiligers vaker te laten controleren, of door posters met informatie bij de gebouwen op te hangen.

Rookzone

Hanna Dannenbring, student Psychologie, geeft toe dat ze door beveiligers regelmatig betrapt wordt, maar haar gedrag is hierdoor niet veranderd. “Bijna elke keer kreeg ik een waarschuwing. Meestal zeiden ze: ‘Doe de sigaret uit of ga ergens anders roken’”, zegt ze. “Volgens mij waren het ook steeds dezelfde beveiligers die naar me toe kwamen. Op een bepaald moment moest het hun wel duidelijk zijn dat ik ervan wist, maar dan doen ze nog steeds alsof mensen niet van het rookverbod weten”, lacht ze. Zij en Artëm Heibel, ook student Psychologie, vinden dat er op de campus speciale rookzones zouden moeten zijn, waar studenten kunnen roken zonder anderen tot last te zijn.

Carlijn Bodegom, student Pedagogische Wetenschappen, die net met roken gestopt is, had graag dat het rookverbod strenger wordt gehandhaafd en vindt dat studenten de regels beter moeten naleven. Ahmed Khalifa, student International Economics and Business Economics, is het met haar eens en zou het niet erg vinden als er iets werd gedaan tegen roken op de campus.

Rookverbod campus sigaret roken_Peer van Tetterode

Read more

Universiteitsraad wil strengere handhaving rookverbod op campus

Drie studenten staan voor de ingang van het Theilgebouw te roken. Dat is niet toegestaan,…

vlcsnap-2019-09-12-10h41m24s101

Read more

Campus Talk: ‘Ik vind het rookverbod stom’

De EUR bereidt zich voor op een totaal rookverbod op de campus. Daarop vooruitlopend zijn…