Bij de Charity Run tijdens de Marathon Rotterdam van afgelopen zondag is een recordbedrag van 21.197 euro opgehaald door 264 deelnemers van de Erasmus Universiteit. De studenten, werknemers en alumni renden de hele of een kwartmarathon om geld in te zamelen voor studiebeurzen. Zo kunnen getalenteerde studenten studeren bij de Erasmus Universiteit.

Van de 264 deelnemers haalde Bharat Kumaraswami, medewerker alumnirelaties, het meeste geld op. Vorig jaar wilde hij al meedoen, maar helaas was hij net te laat met inschrijven. Nu trainde hij elke week met collega’s om samen de kwartmarathon te rennen.

Hij was eerst totaal vergeten om geld op te halen, dus begon pas laat met zijn wervingscampagne. Uiteindelijk had hij een page aangemaakt en gepost op LinkedIn waar de eerste mensen op hebben gedoneerd. Op werk heeft hij iedereen gevraagd of ze hem konden supporten en zo hebben ze zijn eerste doel gehaald van 350 euro. Maar Bharat was daar nog niet tevreden mee. Hij vroeg zijn familie in India en het Verenigd Koninkrijk om hulp en uiteindelijk hebben zij het bedrag naar 1.013 euro getild.

Inspirerend

“Mijn voorbereiding was niet ideaal”, vertelt Bharat. Zaterdag kwam hij net terug van een vakantie in Cuba waardoor hij zich zondagochtend niet super fit voelde. Voor de start voelde hij zich nerveus, maar toen het startschot ging, rende hij er meteen vandoor. Op een lege maag begon hij aan de 10,55 kilometer.

Doordat zijn vrienden langs de lijn stonden om hem aan te moedigen ging alles goed. Bij de laatste 500 meter ging iedereen om hem heen sneller lopen, maar hij ging juist langzamer.  “De laatste 500 meter waren moeilijk, want ik had kramp in mijn been. Maar al het publiek richting de finish hielp me erdoorheen. Dat was inspirerend.”

Trots

Een dag later heeft Bharat spierpijn. “Daarom werk ik een dagje vanuit huis.” Maar hij is vooral trots dat hij het geld heeft ingezameld. “Ik was zelf een internationale student aan de Erasmus Universiteit, dus ik weet hoeveel extra kosten daarbij horen.”

Adinda_HowHardCanItBe_marathon_still

Lees meer

Hoe moeilijk kan het zijn? EUR-Roadrunners deden mee aan Rotterdamse marathon

Adinda doet mee met een wekelijkse training van de EUR-Roadrunners voor de Marathon…