Ken jij een student die altijd voor iedereen klaarstaat? Of iemand die iets bijzonders gepresteerd heeft binnen de studie, buiten de studie, in het verenigingsleven of waar dan ook ter wereld? Als de inzet van de student onbaatzuchtig en maatschappelijk is, kun je diegene belonen met een nominatie voor de Student van het Jaar.

Sandra Garstka-winner-photo with erasmus-Bye bye show – pavilon-June 2022 – Ali Alshamayleh

Lees meer

Sandra Garstka is winnaar Student van het Jaar-verkiezing

Sandra Garstka organiseerde een hulpactie voor Oekraïense vluchtelingen in Polen en dat…

Is er een student die altijd een luisterend oor biedt binnen jullie vereniging? Iemand die boodschappen bracht toen het hele studentenhuis ziek was? Misschien ken je een student die zich inzet voor het klimaat, voor mensen in armoede, tegen eenzaamheid of iets heel anders. Waarvoor iemand zich heeft ingezet, dat maakt niet uit. Je kunt één student nomineren, geen groep.

Nomineer hier

De nominatieronde is gesloten.

Hoe dan verder?

Wie volgt Sandra Garstka op als Student van het Jaar? Het antwoord op die vraag weten we na de liveshow op 31 mei. Na het sluiten van de nominatieronde kijkt een jury bestaande uit medewerkers en studenten naar de inzendingen. De jury bestaat dit jaar uit:

  • Sandra Gartska, winnaar Student van het Jaar 2022
  • Jos van der Geest, docent van het jaar van het Erasmus MC
  • Nizar El Manouzi, student en presentator van tv-programma Klokhuis
  • Samira van Bohemen, projectleider Erasmus Love Lab
  • Martine Wierenga, directeur International Office

Zij selecteren de vijf studenten die doorgaan naar de publieksronde. Op 4 mei gaan de online stembussen open. Deze stemmen zijn een derde van de uiteindelijke uitslag. De jurystem telt voor een derde en de stemmen in de zaal op 31 mei tellen ook voor een derde mee.

Wat is er te winnen?

Naast de eeuwige roem ontvangt de Student van het Jaar een geldbedrag en een trofee.