Bron: youtu.be

Geen rundvlees, melk en varkensvlees in door de universiteit betaalde lunches voor medewerkers. Dat is een eerste stap op weg naar het doel om tot 2030 een veganistische campus te worden. Sommigen vinden dit een geweldige manier om iets voor het milieu te doen, maar anderen zijn van mening dat je de universitaire gemeenschap daarmee de keuze ontneemt.

Het nieuwe beleid gaat alleen gelden voor medewerkers. Over het algemeen zijn medewerkers het erover eens dat veganistische lunches een goed idee zijn, vooral bij officiële gebeurtenissen, zegt Guido Berens, universitair docent aan de RSM. Sofie van Hattem denkt echter dat niet alle medewerkers blij zullen zijn met het nieuwe beleid en tijd nodig zullen hebben om eraan te wennen.

Maura, studente Communication and Media, is voorstander van een geheel veganistische campus, want ‘vlees is een van de belangrijkste oorzaken van de klimaatcrisis’. Psychologiestudent Rux daarentegen vindt dat veganisme niet mag worden opgelegd.

Of je een veganistische campus nu een goed idee vindt of niet, zowel medewerkers als studenten zijn het erover eens dat het veganistische aanbod op de universiteit verbeterd moet worden. “Als je gezond wilt eten, is dat op de campus momenteel niet echt mogelijk zonder dierlijke producten.”

Vegan campus Erasmus Universiteit veganistisch eten voedsel groente Stock illustratie – Migle Alonderyte

Lees meer

Melk en koe taboe, kip en kalkoen (nog) niet. Vijf vragen over de gevolgen van de klimaatnoodtoestand

De universiteit wil dat werknemers lunchen zonder rundvlees, varkensvlees of melk als de…